Kuchnia

Obiady

Łazanki z młodej kapusty w wersji light
Składniki (na 2 porcje):

2 udka z kurczaka
100 g makaronu razowego
2 marchewki
1 papryka czerwona
1/2 główki młodej kapusty
1 cebula
2 pomidory
koperek
1 łyżeczka oliwy z oliwek


Na oliwie z oliwek podsmażamy pokrojoną cebulę, z udek ściągamy skórę, oddzielamy mięso od kości, kroimy w cząstki, podsmażamy, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, paprykę, poszatkowaną kapustę i pokrojone pomidory. Wszystko razem dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Gdy warzywa zmiękną, przyprawiamy do smaku np. solą, pieprzem, papryką, majerankiem. Dodajemy dużą ilość koperku. Makaron gotujemy al dente. Gdy makaron będzie gotowy, odcedzamy go, do garnka przekładamy ugotowane warzywa, dodajemy makaron, wszystko razem mieszamy, chwilkę możemy podgotować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation