Kuchnia

Przepisy

Tatar ze śledzia - ugotuj.to

Tatar ze śledzia - składniki:

1 (ok. 200 g) świeży niesolony śledź
30 g suszonych śliwek
kilka gałązek świeżego majeranku
2 jabłka
100 g pora
2 łyżki oleju słonecznikowego
20 g pestek słonecznika
cukier
sól
pieprz
sok z 1 cytryny
1 cebula
3 łyżki kwaśnej śmietany
sałata do dekoracji
jabłko do dekoracji

Tatar ze śledzia - sposób przygotowania: Śledzie oczyść, wyfiletuj i obierz ze skóry, następnie pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z pokrojonymi w taką samą kostkę suszonymi śliwkami i posiekanym świeżym majerankiem. Skrop sokiem z cytryny, dodaj sól, pieprz, odrobinę cukru oraz olej słonecznikowy i odstaw do lodówki na godzinę. Umyj jabłka, wydrąż gniazda nasienne, pokrój w centymetrową kostkę, wymieszaj z posiekanym porem oraz uprażonymi pestkami słonecznika. Dopraw odrobiną soku z cytryny, cukrem oraz kwaśną śmietaną. Tatara podawaj z drobno posiekaną cebulą i świeżym majerankiem, ułożonego na plastrach jabłka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation