Kuchnia

Przepisy

Pikantne skrzydełka z chili



Składniki:

dla 4 osób

24 duże skrzydełka kurczaka

Na marynatę:

2 łyżki miodu

2 łyżki sosu Worcester

1/2 łyżeczki czarnego pieprzu

1/2 łyżeczki sambal oelek

1 szklanka pikantnego keczupu

2-3 łyżki soku z cytryny



Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksuj i dopraw do smaku wedle własnego gustu. Umyte i oczyszczone skrzydełka natnij na zgięciu i marynuj ok. 4-6 godz. Tak przygotowane piecz 20 minut na grillu lub ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 st. C (skrzydełka przygotowywane na grillu będą smaczniejsze, jeśli przed zamarynowaniem obgotujesz je przez ok. 20 minut)

Przepis: Robert Sowa
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation