Kuchnia

Przepisy

Cesarskie sashimi z tuńczyka i łososia norweskiego



Składniki:

dla 4 osób

250 g świeżego filetu z tuńczyka bez skóry

250 g świeżego filetu z łososia bez skóry

50 g chrzanu wasabi

80 g marynowanego imbiru

200 g białej rzepy

100 ml słodkiego sosu sojowego

1 łyżeczka palonych ziaren sezamu



Najwyższej jakości filety z tuńczyka i łososia dokładnie oczyść, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Używając noża do ryb, pokrój łososia i tuńczyka w plastry o grubości 5 mm i ułóż je na talerzu. Podawaj z plastrami marynowanego imbiru, puszystym chrzanem wasabi, obraną i pokrojoną w słupki białą rzepą oraz słodkim sosem sojowym z palonymi ziarnami sezamu.

Przepis: Robert Sowa
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation