Kuchnia

BEZ glutenowe BEZ mleka

Pizza na Spodzie z Kapusty Kiszonej

Składniki na spód (ok 2-6 porcji):
500g kapusty kiszonej
1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
1 jajko
sól do smaku
pieprz do smaku
Wszystkie składniki zblenduj ze sobą na jednolitą masę. Rozłóż ją równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz w 180C przez ok 15-20 minut do czasu, aż spód lekko stwardnieje.

Składniki na wierzch pizzy:
4 łyżki sosu do pizzy
1 cebula
ćwiartki kilku ugotowanych ziemniaków
1 laska kiełbasy
1/2 szkl kukurydzy
1/2-1 papryczka chilli
Na podpieczonym spodzie rozsmaruj sos, następnie rozłóż na nim pozostałe składniki i piecz całość w 180C przez kolejne 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation