Kuchnia

z jaglanki

PASTA W 5 MINUT | weganon.pl
SKŁADNIKI:

– szklanka pestek słonecznika
– pół szklanki pestek dyni
– szklaka płatków jaglanych
– 1 czerwona papryka
– 3 średnie ogórki kiszone
– pół łyżeczki wędzonej papryki
– 2 łyżki nieaktywnych płatków drożdżowych
– 2 łyżki płatków nori
– 5 suszonych pomidorów z zalewy
– pół łyżeczki tymianku
– sól i pieprz do smaku


WYKONANIE:

– w malakserze zmielić pestki słonecznika, dyni i płatki jaglane na drobno
– dodać pokrojoną w kawałki paprykę i ogórka, płatki drożdżowe, nori, paprykę wędzoną i tymianek. Wszystko zmiksować na gładko
– pastę doprawić do smaku pieprzem i solą
– wstawić na godzinę do lodówki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation