Kuchnia

drób

kurczak z winogronem
4 pojedyncze piersi kurczaka
40 dag ciemnych winogron
10 dag rokpola
3/4 szklanki bulionu warzywnego
1/2 szklanki śmietany
2 łyżki masła
4 łyżki oliwy
łyżeczka mąki ziemniaczanej
tymianek, majeranek, estragon
gałka muszkatołowa
sól
pieprz

Zajrzyj do Mniamowego sklepu
Masło klarowane ghee Khanum 1/2 kg Masło klarowane ghee Khanum 1/2 kg
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 59 tylko: 24,99 zł 29,99 zł
Zestaw foremek (2 szt.) do wykrawania ciastek z ozdobnymi pudełkami (3 szt.) - 2105-1302 - Wilton Zestaw foremek (2 szt.) do wykrawania ciastek z ozdobnymi pudełkami (3 szt.) - 2105-1302 - Wilton
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 4 tylko: 34,99 zł
Tylka w kształcie liścia nr 352 - Wilton Tylka w kształcie liścia nr 352 - Wilton
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 5 tylko: 8,90 zł
Mięso nacieram pieprzem oraz posiekanymi ziołami. Schładzam 30 minut. Następnie obsmażam na rozgrzanym maśle z oliwą. Podlewam bulionem warzywnym. Duszę 5 minut.
Winogrona w całości dodaję do mięsa i duszę całość kolejnych 10 minut. Pod koniec gotowania dodaję pokruszony ser. Oprószam gałką muszkatołową. Wlewam śmietanę z mąką, doprowadzam do zagotowania. W razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem. Sos przecieram przez sito, by usunąć pestki z winogron. Podaję z kuskusem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation