Kuchnia

drób

Wątróbka drobiowa ze śliwką zawinięta w bekonie

SKŁADNIKI:
500 g wątróbki drobiowej
200 g śliwek suszonych
2 - 3 opakowania boczku wędzonego i parzonego ( w plastrach)
2 średnie cebule czerwone
1 jabłko
garść pistacjowych orzechów
3-4 łyżki oleju
sól, pieprz
zielona pietruszka




Wątróbkę posypujemy solą i pieprzem



Tak przygotowane kawałki wątróbki kładziemy
na plastrze bekonu



na wierzchu układamy suszoną śliwkę

i całość zwijamy w "rulonik"

Tworzymy mini roladki, które spinamy wykałaczkami

O takie roladki :)




Na dno żaroodpornego naczynia wlewamy olej i układamy
przygotowane wątróbki - jedna obok drugiej.

Obrane i umyte jabłko oraz cebule kroimy w grubą kostkę,

i układamy wokół roladek.

Całość wkładamy do nagrzanego (180 stopni - termoobieg) piekarnika
na ok. 20-30 minut

Upieczone wątróbki zawinięte w bekonie podajemy
obficie posypane zieloną pietruszką i posiekanymi pistacjami.
Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation