Kuchnia

drób

bioderka z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami

Składniki:
4 bioderka
1 opakowanie serka „Góralski przysmak” o smaku czosnkowym lub serka topionego
2 średnie cebulki
kilka plasterków suszonych pomidorów w oliwie
przyprawa do kurczaka „Kamis”
papryka słodka mielona
olej

Przygotowanie:
Bioderka myjemy, usuwamy kość i delikatnie rozbijamy na cieńszy płat. Aby mięso nie pryskało na boki, najlepiej jest przykryć je folią spożywczą lub woreczkiem foliowym. Płaty przyprawiamy przyprawą do kurczaka.

Cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na złoty kolor.

Serek dzielimy na 4 części i rozsmarowujemy na każdym płacie. Na serek układamy po 2-3 płatki suszonych pomidorów i cebulkę. Zwijamy roladki, owijamy je nicią lub spinamy wykałaczką.

Na rozgrzanej patelni obsmażamy roladki na złoty kolor. Po obsmażeniu posypujemy papryką, obtaczamy w sosie, w którym się smażyły i układamy na blaszce do pieczenia. Pozostałym sosem polewamy roladki i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 1700C przez ok. 30 min.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation