Kuchnia

rybka i owoce morza

Chilli cook & look: ryba w panierce z pestek dyni i pietruszki z warzywami po azjatycku
ryba w panierce z pestek dyni i pietruszki z warzywami po azjatycku
"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić."
Jean Paul Sartre

składniki:
filet z ryby
pestki dyni
pietruszka
sól
jajko
mąka
warzywa:
marchewka
por
papryczka chili
sos sojowy
cukier


przygotowanie:

dynię i pietruszkę siekamy i łączymy
roztrzepujemy jajko
rybę solimy i maczamy w mące, jajku i następnie w dyni z pietruszką
smażymy

marchew i por kroimy w słupki, podsmażamy chwilę na oleju, dorzucamy pokrojoną papryczkę chili do smaku, dodajemy sos sojowy, nieco cukru i dusimy chwilę

podaję z frytkami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation