Kuchnia

rybka i owoce morza

flądra w pomarańczowej panierce


Pomarańczowa panierka świetnie pasuje praktycznie do wszystkich rodzajów ryb. Mamy spore zapasy flądry, stąd jej przypadł udział w tym daniu :)

Składniki:

4-5 filetów flądry
białko z jajka
garść bułki tartej
skórka starta z 1 pomarańczy
sól
pieprz
oliwa


Wymieszajcie ze sobą bułkę tartą ze skórką pomarańczową, solą i pieprzem. Na drugim talerzu rozbełtajcie białko. Na patelni rozgrzejcie oliwę. Filety obtoczcie najpierw w białku, następnie w mieszance bułki tartej i smażcie ok. 2-3 minuty z każdej strony, w zależności od grubości filetów. Nasze flądry podaliśmy na smażonych warzywach (mini marchewka, cukinia, fasola i wyciśnięty czosnek). Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation