Kuchnia

BEZ glutenowe BEZ mleka

Dietetycznie Mielone z indyka pieczone w piekarniku

Składniki:
mięso mielone z indyka [1kg]
jajko [1 szt]
sól
pieprz
papryka
czosnek [proporcje wg uznania i upodobań smakowych]
płatki owsiane górskie [do optaczania kotlecików]

Przygotowanie:

Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem.
Formować kotleciki w ręku i optaczać w płatkach górskich.

Kłaść na blachę na papier do pieczenia.
Powinno nam wyjść ok.16-17 kotlecików

Pieczemy w 200 stopniach ok. 40-50 min.

Nie trzeba stać przy patelni i kotleciki są bez tłuszczu.

Na drugi dzień jak nam zostaną można też je odgrzać w mikrofali lub na patelni podlać wodą i podać z sosikiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation