Kuchnia

A Gusto Mio

Ciasto francuskie z cukinią i cytrtną.

www.agustomio.com" rel="nofollow noopener noreferrer">www.agustomio.com



Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 – 2 cukinie
1 cytryna
Garść rukoli
1 mozzarella
Oliwa z oliwek
Sól
pieprz

Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C.

Cukinię kroimy w talarki i chwilę podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy.

Solimy do smaku.

Cytrynę myjemy i kroimy w bardzo cieńkie plastry.

Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy je na 6 prostokątów.

Na wierzchu układamy plastry podsmażonej cukini i cytryny.

Pieczemy przez 20 – 30 minut, aż nabiorą złotego koloru.

Po wyjęciu z piekarnika układamy kawałki mozzarelli i liście rukoli.

Polewamy stróżką oliwy z oliwek i doprawiamy do smaku pieprzem.

Serwujemy na gorąco lub ciepło.

Smacznego.

www.agustomio.com" rel="nofollow noopener noreferrer">www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation