Kuchnia

A Gusto Mio

Brownie z burakami

Składniki:

200 g oleju słonecznikowego
250 g czekolady gorzkiej
200 g cukru
3 jajka
150 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
250 g ugotowanych buraków, obranych i startych na najmniejszych oczkach
Przygotowanie:

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Formę prostokątna o wymiarach 18x 28 wykładamy papierem do pieczenia, lub dowolna formę smarujemy masłem i obsypujemy mąka.

Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni C.

W misie miksera ucieramy jaja z cukrem na jasna puszystą masę.

Powoli wlewamy olej cały czas miksując i roztopioną w kąpieli wodnej i przestudzaną czekoladę.

Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

Na sam koniec dodajemy starte buraczki i delikatnie mieszamy.

Przelewamy ciasto do przygotowanej wcześniej formy.

Pieczemy w temperaturze 170°C przez 30 minut.

Wystudzone ciasto polewamy lustrzaną glazurą
po przepis na polewe lutrzana zapraszam
www.agustomio.com/?p=2823&lang=pl" rel="nofollow noopener noreferrer">http://www.agustomio.com/?p=2823&lang=pl

www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation