Kuchnia

A Gusto Mio

Sałatka lodowa z gruszką i serem pleśniowym



Składniki :

1 sałata lodowa
3 – 4 dojrzałe gruszki ( w zależności od wielkości)
100 g sera z niebieską pleśnią

Dressing :

50 ml oliwy z oliwek
Sok z jednej cytryny
2 łyżki miodu
3 łyżki musztardy

Przygotowanie :

Sałatę lodową kroimy w paski.

Dodajemy pokrojone w plastry gruszki i rozdrobniony ser z nienieską pleśnią.

Mieszamy.

Wszystkie składniki dressingu dokładnie mieszamy.

Jeśli będzie zbyt gęsty, dodajemy troszkę wody.

Przygotowanym sosem polewamy sałatę, delikatnie mieszamy i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut przed podaniem.

Smacznego.

www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation