Kuchnia

A Gusto Mio

Muffiny z miodem i kokosem

Składniki :

310 ml mleka
1 ½ łyżeczki miodu
230 g wiórków kokosowych
125 g cukru
70 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże jajka, dobrze roztrzepane

Przygotowanie :

Piekarnik nagrzewamy do 180°C.

Formę do mufinek smarujemy masłem lub wykładamy papilotkami.

Zagotowujemy mleko z miodem i odstawiamy z ognia.

Mieszamy wiórki kokosowe, cukier, mąkę i proszek do pieczenia.

Powoli dolewamy mleko i mieszamy.

Na koniec dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy aż składniki dobrze się połączą.

Masą napełniamy papilotki, dbając aby masa za każdym razem była dokładnie wymieszana.

Pieczemy na złoty kolor, przez około 25 - 30 minut.

Podajemy jak tylko przesytygną.

Smacznego!

www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation