Kuchnia

A Gusto Mio

Ciasteczkowy ogrod
Składniki na ciasto kruche

1 jajko
100 g cukru
100 g masła
200 g mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia

Nadzienie:

Nutella
Ciasteczka oreo pokruszone na piasek

Do dekoracji:

Kolorowa masa cukrowa
Foremka silikonowa do robienia kwiatków
wykałaczki

Przygotowanie :

Wszystkie składniki na ciasto kruche umieszczamy w naczyniu i szybko zagniatamy.

Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią i schładzamy w lodówce przez 60 minut.

Po wyjęciu ciasta z lodówki robimy małe kulki i umieszczamy je w wysmarowanej masłem formie na mini muffinki.

Za pomocą korka od wina spłaszczamy od środka każdą kulke, nadając jej kształt mini doniczki.

Pieczemy w temperaturze 180°C przez okolo 8 – 10 minut.

Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia po czym wypełniamy nutellą.

Powierzchnię posypujemy drobno pokruszonymi ciasteczkami, uzyskujemy w ten sposób efekt ziemi.

Z masy cukrowej przygotowujemy kwiatki i listki.

Umieszczamy je na wykałaczkach i wbijamy w doniczki.
Smacznego!
www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation