Kuchnia

BEZglutenowo Słodko

Słodkości bezglutenowe

I kolejny dowód na to, że często eksperymentuję :). Ciastka bez cukru, mąki i jajek. Wyglądają dziwnie, ale są pyszne i proste w przyrządzeniu.
Składniki:
• szklanka płatków owsianych (ja użyłam bezglutenowych np.jaglane)
• szklanka daktylii (namoczonych 1 h
• pół szklanki rodzynek
• pół szklanki orzechów włoskich
• łyżka miodu
• cynamon
Wszystko zmiksowałam, uformowałam ciastka, wierzch posypałam siemieniem lnianym. Piekłam 180 stopniach ok 45 minut. Ja jak widać piekłam trochę za długo :). Ale były i tak pyszne.

http://hpba.pl/pozostale/bezglutenowa-slodkosc-miedzy-treningami/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation