Kuchnia

Niebo w gębie

Odchudzone tiramisu

Składniki:
4 duże jajka
200 g serka mascarpone (najlepiej w wersji light)
1 łyżeczka stewii w proszku
4 łyżki kakao
1/2 szklanki mocnego naparu kawy kilka biszkoptów z mąki bezglutenowej
wiórki gorzkiej czekolady lub kakao do posypania

Przygotowanie:
Oddziel białka od żółtek, żółtka ubijaj przez 5-6 minut z 2 łyżeczkami stewii mikserem na najwyższych obrotach. Osobno ubij białka ze szczyptą soli. Do masy jajecznej stopniowo dodawaj serek i wolno mieszaj mikserem. Na koniec dodaj białka (mieszaj łyżką od góry do dołu, żeby masa nabrała powietrza). Biszkopty namocz w kawie, ułóż na dnie pucharków (możesz połamać je na kawałki). Na biszkopty wyłóż masę serową, lekko posyp kakao, ułóż kolejną warstwę biszkoptów i kremu. Wierzch posyp wiórkami czekolady lub kakao. Wstaw do lodówki i podawaj mocno schłodzone.

kobieta.interia.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation