Kuchnia

Niebo w gębie

Panna Cotta z wanilii, truskawek i amaretti

Składniki na 4 pucharki:
• 2 listki żelatyny
• 500 ml płynnej śmietany
• 100 g cukru
• laska wanilii
• 8 amarettis
• 8 truskawek

Przygotowanie:
Umieść listki żelatyny w misce z zimną wodą. Zostaw je na ok. 10 minut, aż zmiękną. W tym czasie wlej do rondelka śmietanę, cukier i ziarenka z wnętrza laski wanilii. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie zdejmij z ognia i dodaj odsączone listki żelatyny. Dobrze wymieszaj. Wlej do małych pucharków lub słoiczków i odstaw w chłodne miejsce na około 2 godziny. Gdy masa zgęstnieje, pokrój truskawki na małe kawałki. Zrób to samo z amaretti. Posyp owocami i ciasteczkami panna cottę i odstaw na następne 4 godziny.

Magazyn Westwing
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation