Kuchnia

Niebo w gębie

Lodowe spaghetti – nie tylko dla dzieci

Składniki na dwie porcje:
300 g truskawek
2 łyżeczki cukru
200 ml śmietany kremówki (opcjonalnie)
400 ml lodów waniliowych
1 łyżeczka cukru waniliowego
100 g białej czekolady

Sposób przygotowania:
Posyp truskawki cukrem i zmiksuj je. Jeśli chcesz, by sos miał gładszą konsystencję, pogotuj truskawkowe purée na małym ogniu przez kilka minut, a potem ostudź. Białą czekoladę zetrzyj na tarce. Ubij bitą śmietanę z cukrem, aż będzie sztywna, a następnie nałóż do miseczek lub salaterek. Lody waniliowe przeciśnij przez schłodzoną wcześniej praskę do ziemniaków wprost na bitą śmietanę. Deser polej sosem truskawkowym i posyp białą czekoladą.

Magazyn westwing home and living
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation