Kuchnia

A Gusto Mio

Papryka nadziewana makaronem
Składniki:

3 papryki: żółta, czerwona i zielona
1 cukinia
1 bakłażan
2 ząbki czosnku
6 – 8 pomidorków koktajlowych
1 - 2 papryczki chili
Oliwa z oliwek
50 ml bulionu warzywnego (z kostki)
150 g makaronu typu nitki
80 g mozzarelli
Sól
Pieprz

Przygotowanie:

Bakłażana kroimy w kostkę, posypujemy solą i odstawiamy na 15 min .

Po tym czasie płuczemy pod bierzącą wodą i osuszamy.

Cukinie ścieramy na tartce o dużych oczkach, pomidory kroimy na ćwiartki.

Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy z oliwek, dorzucamy czosnek drobno posiekany i chwilę smażymy.

Dodajemy najpierw bakłażana, po chwili startą cukinie i na koniec pomidory.

Wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryczką chili i dusimy pod przykryciem.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Papryki myjemy, ścinamy wierzchy i usuwamy gniazda nasienne.

Ugotowany makaron mieszamy z warzywami i napełniamy nim papryki wciskając w środek kawałki mozzarelli.

Papryki układamy w naczyniu żaroodpornym, w każdą wlewamy po 2 łyżki bulinu warzywnego.

Przykrywamy ściętymi wierzchami.

Pieczemy 40 – 50 minut w temperaturze 180°C.

Podajemy na gorąco.
Smacznego.
www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation