Kuchnia

Wege kotlety/burgery

Pieczone pulpeciki z kaszy jaglanej

składniki

– 100 g suchej kaszy jaglanej

– 1 duża cebula, pokrojona drobno

– 1 duża marchewka, starta na tarce o drobnych oczkach

– 1/2 szklanki pestek słonecznika

– pęczek pietruszki

– łyżeczka kurkumy

– sos sojowy tamari

– pieprz ziołowy

– oliwa

wykonanie

Kaszę opłucz na sitku pod strumieniem gorącej wody i ugotuj do miękkości 10-12 minut.

Cebulę zeszklij na odrobinie oliwy i wymieszaj z kurkumą. Pietruszkę posiekaj drobno.

Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw sosem sojowy i pieprzem ziołowym.

Z masy formuj kule i spłaszczaj na blasze.

Piecz ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.

Podawaj ciepłe, z dodatkiem prasowanki.

Smacznego!

http://www.natchniona.pl/pieczone-pulpety-z-kaszy-jaglanej-i-prasowanka-z-rzodkiewki/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation