Kuchnia

Wege kotlety/burgery

BURGERY Z CIECIERZYCY I QUINOA

1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy,
½ szklanki ugotowanej kaszy quinoa,
1 cebula drobno posiekana,
2 marchewki starte na drobnych oczkach,
1 starta pietruszka,
¼ szklanki mąki kukurydzianej,
tymianek, gałka muszkatołowa, kminek, kolendra, sól, pieprz,
½ pęczka natki.

Do misy blendującej wrzucić ciecierzycę, marchew, cebulę, przyprawy. Zmiksować delikatnie, tak aby pozostały kawałki ciecierzycy. Połączyć masę z kaszą quinoa, dodać mąkę i zagniatać małe kotleciki. Upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Smacznego!

http://dziecisawazne.pl/zamien-fast-food-na-slow-food-8-przepisow-na-zdrowe-dania/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation