Kuchnia

Wege kotlety/burgery

Burgery z kaszy jaglanej i marchewek

Składniki:
100 g kaszy jaglanej
1/2 cebuli
3 duże marchewki
Kurkuma, sól, pieprz, curry, papryka słodka
Olej do smażenia
Przygotowanie:
Kasze jaglaną ugotować ze szczyptą soli, odstawić do wystygnięcia. Marchewkę zetrzeć na dużych oczkach, cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Połączyć z kaszą jaglaną i doprawić. Smażyć na odrobinie oleju. Kotleciki mogą wydawać się zbyt sypkie, ale gdy delikatnie przełożymy je na talerz i chwilkę "odstoją" to stwardnieją. Możemy je podawać jako hamburgery (z bułką i warzywami) lub toples z jakimś sosem jogurtowym.

http://czarnawisienka.blogspot.com/2014/05/burgery-z-kaszy-jaglanej-i-marchewek.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation