Kuchnia

pizze i tarty

Mini pizza z kaszy jaglanej

Gotujemy kaszę wg instrukcji z opakowania (u mnie 80g suchego produktu). Następnie mikserem mielimy ją , dodajemy ulubione zioła, przyprawy i natki. Można kaszę zblendować, ale ja wolę jak zostają jej grudki, bo są później wyczuwalne przy jedzeniu. Można dodać do "ciasta" kurkumy dla intensywniejszego koloru.
Masę rozkładamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i spryskanej olejem, na ok 1-1,5cm grubości. Składniki dodawane na wierzch dobieramy według własnych preferencji; u mnie wersja "na ubogo", bo przepis ten robiłam przed zawodami;): szpinak, kurczak, pomidory, ogórki. Dla Was polecam nałożyć jeszcze przed pieczeniem sos pomidorowy i ser żółty np odtłuszczony "Piórko", na to pieczarki, mięso, warzywa:).

Pieczemy w piekarniu przez 25 minut minut w 185 stopniach.

http://belikewonderwoman.blogspot.com/2015/05/kolejne-3-przepisy-na-podanie-kury.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation