Kuchnia

pizze i tarty

Pizza na "cieście" kalafiorowym

Ciasto:
– 600 g kalafiora
– 2 jajka
– przyprawa do pizzy lub ulubione zioła typu oregano, bazylia – typowo „pizzowe”
Na wierzch:
– ok. 10 pieczarek
– chuda szynka z kurczaka, indyka, etc – ok. 150 g
– żółty ser ok. 4 plasterki.
– koncentrat pomidorowy LUB własny sos do pizzy (puszka pomidorów na patelnię razem z ziołami, gotujemy aż zrobi się gęsty sos)
– przyprawy wg uznania
PRZYGOTOWANIE:
Kalafior ścieramy na tarce do garnka. Następnie zalewamy wodą do poziomu kalafiora (nie więcej) i gotujemy przez 8 minut. Przelewamy kalafior przez sitko i wyciskamy, żeby był tak suchy, jak się da.

http://www.codzienniefit.pl/2014/09/pizza-na-ciescie-kalafiorowym-zdrowy.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation