Kuchnia

pizze i tarty

FIT PIZZA Z CUKINI

Składniki:
ciasto
- 3 niewielkie cukinie ( łącznie ok 750g ze skórą)
- 50g mąki migdałowej
- 1 jajo+1 białko
- 5g oleju kokosowego
- sól, pieprz, oregano, ulubione przyprawy

1.Cukinię obrać i zetrzeć na drobnych oczkach lub zblendować. Odstawić na paręnaście minut, następnie bardzo dokładnie odsączyć. Dodać przyprawy, mąkę, olej, żółtko oraz ubite na pianę białka.
2.Przygotować sos ze 100g koncentratu zblendowanego z cebulą, czosnkiem, bazylią, oregano.

3.Ciasto wyłożyć na blasze. Z podanych składników powinna wyjść pizza o średnicy 20 cm. Ciasto jest miękkie należy je układać łyżką i dociskać palcami.
4. Pieczemy ok. 20 minut w 180-200st C Kiedy jest gorące jest bardzo delikatne ale nie powinno się doprowadzać do zbytniego przesuszenia.
5.Następnie można pokryć je sosem i ułożyć ulubione składniki, tutaj mozzarella i wołowina z rosołu.
Pizza jest delikatna, wygodniej jeść ją widelcem i nożem chociaż po przestygnięciu ciasto twardnieje i można z powodzeniem chrupać trzymając ją w rękach.

http://www.sfd.pl/Pizza_z_cukini_by_atraMento-t1116139.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation