Kuchnia

pizze i tarty

Mini vege pizze

Składniki (na 5 pizz):
500g kalafiora
100g płatków drożdżowych
przyprawy: zioła włoskie
100g passaty pomidorowej (uzyłam Meridian pomidory z chili)
mała cebula
100g pieczarek
30g pomidorów suszonych
sól, pieprz
Przygotowanie:

Kalafiora blendujemy do uzyskania konsystencji ryżu. Mieszamy dokładnie z przyprawami, solą, pieprzem oraz płatkami drożdżowymi. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub folią formujemy pięć równych placków. Spody pizzy zapiekamy około 15 minut w temperaturze 150 stopni.
Pieczarki obieramy i kroimy w talarki. Cebulę obieramy, kroimy. Pomidory suszone kroimy w paski.
Tak przygotowane spody pizzy smarujemy pomidorową passatą i wykładamy na nie pozostałe składniki. Całość zapiekamy w piekarniku na funkcji gril w temperaturze 180 stopni przez 10 minut.

Właściwości (1 pizzy):

Wartość kaloryczna: 69,8 kcal
Białko: 5,9g
Węglowodany: 7,7g
Tłuszcze: 1,3g

http://agnieszkakulaga.com/mini-vege-pizze/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation