Kuchnia

pizze i tarty

ZIELONA PIZZA GRYCZANA

Ciasto:

2 szklanki mąki gryczanej.
5 łyżek oleju,
½ łyżeczki soli,
ok. 1 szklanki wody,
1 łyżka drożdży suchych.
Pesto: bazylia, słonecznik, oliwa z oliwek, ząbek czosnku, sok z cytryny, parmezan (opcjonalnie).

Nadzienie:

1 duża cukinia,
ser kozi (owczy, tofu),
rukola,
pestki dyni,
sól, pieprz.
Rozwałkowane ciasto smarujemy pesto. Na to ścieramy ser kozi i układamy plasterki cukini, zapiekamy w 190 stopniach Celsjusza do zarumienienia. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy rukolą i podprażonymi pestkami dyni. Posypujemy kolorowym pieprzem.

http://dziecisawazne.pl/zamien-fast-food-na-slow-food-8-przepisow-na-zdrowe-dania/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation