Kuchnia

kuchnia

SAŁATA INDYJSKA

Niezbędne składniki:
• 250 g makaronu muszle
• 1 podwójna pierś z kurczaka
• 1 puszka ananasa
• 4 łyżki zalewy ananasowej
• 1 łyżeczka curry
• 1 łyżka sosu sojowego
• 4 łyżki majonezu
• sól
• pieprz
• 1 łyżka oleju ryżowego do smażenia
• natka pietruszki
• 2 łyżki octu balsamicznego
• 1 łyżka musztardy
• 100 ml oliwy

Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kurzą pierś umyć, osuszyć, pokroić w niewielką kostkę, posypać solą i pieprzem oraz curry i odstawić na 30 minut. Następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Odstawić, by mięso wystygło.

Ananasa pokroić w kostkę, wymieszać z wystudzonym makaronem i mięsem. Dodać sok z ananasa (zalewa z puszki), sos sojowy i majonez. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation