Kuchnia

kuchnia

Jak zrobić gołąbki bez zawijania?

Kapustę szatkujemy lub bardzo drobno siekamy. Następnie wrzucamy ją do wrzącej, posolonej wody i krótko obgotowujemy.
Gotujemy kaszę pęczak według przepisu na opakowaniu.
W misce umieszczamy mięso mielone, kaszę pęczak, kapustę, jajko, bułkę tartą i przecier pomidorowy. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Kiedy składniki stworzą jednolitą masę, doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem.
Jeśli zauważymy, że masa nie jest wystarczająco spójna i się rozpada, możemy dodać do niej więcej bułki tartej.
Z powstałej masy formujemy dłońmi niewielkich rozmiarów kotleciki, a następnie obtaczamy je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej, układamy na niej nasze gołąbki bez zawijania i smażymy na złoty kolor z obydwóch stron.
Gotowe gołąbki podajemy z ulubionymi dodatkami, takimi jak sos, ziemniaczki czy mizeria.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation