Kuchnia

kuchnia

kotlety jajeczne

Składniki:

5 jajek
30 g bułki tartej
20 ml mleka
2 cebule
1 ząbek czosnku
1 pszenna bułka
szczypior
kolendra
olej
sól
pieprz

Przygotowanie: cebule kroimy w kostkę i dusimy na oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, aż do momentu, gdy zeszkli się. Odstawiamy do wystygnięcia. Cztery jajka gotujemy na twardo. Gdy będą już zimne kroimy je w drobną kostkę. Łączymy z bułką tartą, surowym jajkiem i bułce namoczonej w mleku. Następnie masę mieszamy ze szczypiorem i odrobiną kolendry. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do momentu, gdy po obu stronach będą pokryte złocistą, chrupiącą skórką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation