Kuchnia

DIETA OPTYMALNA

Kulki kokosowe
Kokosowe pralinki w mlecznej czekoladzie. Domowa wersja znanego batoniku kokosowego. Pralinki są smaczne, słodkie, proste do przygotowania.

Składniki:

200g wiórków kokosowych
100ml słodkiej śmietany 30%
70g cukru pudru
70g masła
200g mlecznej czekolady
kilka kropli aromatu rumowego lub łyżeczka rumu
Sposób przygotowania:

Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem pudrem.
Śmietanę podgrzać z masłem, aż do momentu rozpuszczenia się masła. Nie gotować.
Śmietanę wlać do wiórków kokosowych i wymieszać. Dodać kilka kropelek aromatu rumowego lub łyżeczkę rumu.
Z masy formować pralinki. (Ściskać mocno masę i formować z niej kulki).
Kulki układać na papierze do pieczenie. Wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Schłodzone kulki obtaczać w czekoladzie i układać na papierze do pieczenia.
Przechowywać w lodówce.
Przepis pochodzi z blogu: acatinthekitchen.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation