Kuchnia

A Gusto Mio

Opiekana kanapka a la „saltimbocca”

Składniki:

3 – 4 gałązki szałwi
4 pomidory
1 bagietka
Szynka parmeńska
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz

Przygotowanie:

Kroimy w plastry pomidory i bagietkę w kromki.

Kromki bagietki skrapiamy oliwą z oliwek.

Myjemy i osuszamy listki szałwi.

Na każdą kromkę kładziemy plaster pomidora, listek szałwi, doprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzu i skrapiamy ponownie odrobiną oliwy.

Owijamy plastrem szynki parmeńskiej.

Grilujemy na rozgrzanym ruszcie przez 3 – 4 minuty, obracając często by kanapka opiekła się z obu stron.

Serwujemy.

Smacznego.
www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation