Kuchnia

deserki, słodkości

Krem z kaszy jaglanej a'la Rafaello
Składniki: (1 porcja)
4 łyżki kaszy jaglanej
2/3 szkl. wody + 2 łyżki mleka
3 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżeczki syropu z agawy (lub innego słodziwa)
2 kostki białej czekolady, posiekanej
2 łyżki ulubionego dżemu, najlepiej kwaskowatego

Kaszę dokładnie opłukać, ugotować w wodzie z dodatkiem mleka, często mieszając (ok. 20 minut). Zdjąć z ognia, dosłodzić (wg uznania). Dodać wiórki kokosowe i czekoladę, wymieszać. Używając blendera, zmiksować na jednolity krem. W pucharku ułożyć połowę kremu, łyżkę dżemu i znowu krem. Wierzch udekorować pozostałym dżemem.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation