Kuchnia

deserki, słodkości

Rafaello
Potrzebne składniki:
1 kostka masła
1 szklanka cukru pudru
2/3 szklanki mleka w proszku
300 g wiórków kokosowych
mała paczka herbatników
2 wafle
50 ml malibu lub wódki
50 sztuk migdałów

Sposób przygotowania:
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę dodając cukier puder. Na koniec dodać mleko w proszku, 200 g wiórków kokosowych, alkohol oraz drobno pokruszone herbatniki i wafle. Powstałą masę włożyć do lodówki na 2 godziny. Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Ze schłodzonej masy formować kuleczki, w środek wkładając migdał. Na końcu gotowe kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych. Gotowe rafaello włożyć do lodówki na całą noc. Bon appétit!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation