Kuchnia

deserki, słodkości

Pieczone banany z kremowym serkiem i dulce de leche

Składniki (na 2 porcje):

2 dojrzałe banany
50 g kremowego serka (np. philadelphia)
50 g jogurtu naturalnego, słodzonego
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 orzechy włoskie
2 łyżki dulce de leche

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 180ºC. Położyć banany ze skórką na blasze i piec przez 8 minut, po czym przewrócić je na drugą stronę i piec jeszcze przez 4 minuty lub do czasu, aż cała skórka zrobi się czarna. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.

Serek wymieszać z jogurtem i cukrem waniliowym.

Gdy banany ostygną, obrać je i widelcem rozgnieść ich miąższ.

Na dnie szklanki lub miseczki wyłożyć banany, a na nich masę serową. Posypać kawałkami orzechów włoskich i polać dulce de leche.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation