Kuchnia

deserki, słodkości

Domowy budyń - sernikowy z malinami

Składniki (na 3 porcje):
· 400 g serka naturalnego
· 400 g serka homogenizowanego waniliowego
· 2 żółtka
· 1/3 szklanki cukru waniliowego
· łyżka mąki ziemniaczanej
· łyżka mąki pszennej
· łyżka ekstraktu waniliowego

Dodatkowo - po1-2 ciasteczka maślane na porcję, 200 g malin, świeża miętaW garnku na małym ogniu podgrzewamy 200 g serka naturalnego, serek homogenizowany waniliowy oraz cukier. W misce łączmy ze sobą pozostały serek naturalny, mąki, ekstrakt waniliowy oraz żółtka. Do gotującej się masy serowej dodajemy rozrobione mąki. Całość dokładnie mieszamy na małym ogniu do momentu, aż powstanie nam gęsty, gładki budyń. Rozlewamy go do pucharków, na dnie których rozkruszamy uprzednio po 1-2 ciasteczka maślane. Na budyniu układamy świeże maliny, dekorujemy listkiem mięty. Budyń idealnie smakuje zarówno na gorąco, jak też na zimno. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation