Kuchnia

Zdrowo - kolorowo

Placki ryżowo-owsiane z jablkami

Składniki:
-1 szklanka ugotowanego brązowego ryżu
-3/4 szklanki mąki owsianej
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-1 średnie, słodkie jabłko
-2 małe jajka
-1/3 szklanki mleka ryżowego z wanilią bez cukru
-1 łyżeczka sody oczyszczonej
-1 łyżka octu jabłkowego
-1 łyżeczka cynamonu
-2 łyżki ksylitolu
-masło klarowane/ olej kokosowy do smażenia

Sposób przygotowania:
-jajka, mleko, ksylitol, ocet i sodę przekładamy do miski i miksujemy
-dodajemy resztę składników(oprócz jabłka) i dokładnie mieszamy
-jabłko dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na niezbyt duże kawałki i dodajemy do masy. Ponownie mieszamy
-patelnię rozgrzewamy z dodatkiem tłuszczu
-placuszki smażymy z oby dwóch stron na rumiany kolor
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation