Kuchnia

Zdrowo - kolorowo

Bajgle z hummusem z awokado

Składniki:
Hummus:
1 puszka ciecierzycy
1 dojrzałe awokado
sok z 1 cytryny
1 łyżka tahini
2 łyżki oliwy
1/4 szkl. wody
kilka gałązek natki  pietruszki
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Dodatkowo:
4 bajgle z tego przepisu
2 pomidory
liście szpinaku
liście rukoli

Hummus
Obrane awokado, odsączoną cieciorkę oraz pozostałe składniki blendujemy na gładką pastę. Doprawiamy do smaku. Hummus przechowujemy szczelnie zamknięty w lodówce.
Bajgle
Bajgle przekrawamy wzdłuż na pół. Dolną część grubo smarujemy hummusem. Na to kładziemy plastry pomidora oraz liście szpinaku i rukoli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation