Kuchnia

Zdrowo - kolorowo

Bezglutenowe brownie z figami i migdałami

Składniki:
-3/4 szklanki kaszy gryczanej niepalonej (u mnie od AGNEX)
-2 łyżki płatków migdałów (u mnie od AGNEX)
-10 fig (u mnie od AGNEX)
-pół szklanki mleka roślinnego (u mnie kokosowe)
-50ml rozpuszczonego i ostudzonego oleju kokosowego
-pół szklanki karobu/kakao
-5 łyżek ksylitolu/erytrolu
-3 jajka


Sposób przygotowania:
-kaszę gryczaną gotujemy do miękkości i studzimy
-figi namaczamy w wodzie na kilka godzin. Następnie odlewamy wodę i drobno kroimy
-kaszę, jajka, część fig, kakao, słodzik, olej oraz mleko blendujemy na gęsty krem. Na koniec dodajemy resztę pokrojonych fig i mieszamy
-podłóżną blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy masę. Całość posypujemy migdałami
-rozgrzewamy piekarnik do 180C i pieczemy około 45minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation