Kuchnia

Zdrowo - kolorowo

SKŁADNIKI:
– 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
– 1 szklanka ugotowanej fasoli białej (użyłem Jaśka)
– 1 szklanka dowolnego mleka roślinnego (idealne będzie orzechowe)
– sok z małej cytryny
– 2 łyżeczki cynamonu
– 1 czekolada 70% 100 g
– ½ szklanki nierafinowanego cukru lub dowolnego syropu
– 2 kopiaste łyżki masła orzechowego
– 1 łyżka kakao
WYKONANIE:
– do miski włożyć kaszę, fasole, sok z cytryny, mleko i cukier lub syrop. Wszystko dokładnie zmiksować blenderem na gładko. Całość przenieść do garnka. Ciągle mieszając podgrzać aż zabulgocze i wyłączyć ogień
– dodać połamaną czekoladę, cynamon i kakao. Wymieszać do rozpuszczenia
– na końcu dodać masło orzechowe i ponownie wymieszać
– przełożyć do słoiczka. W lodówce lekko stężeje
– idealny do smarowania pieczywa czy przekładania ciastek (domowe markizy)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation