Kuchnia

Zdrowo - kolorowo

Czekoladowy pudding Chia z musem bananowym

Składniki na dwie salaterki
•mleko migdałowe, sojowe, krowie 200 ml
•nasiona Chia 3 -4 łyżeczki
•kakao 2 łyżki
•gorzka czekolada 1 kostka na deser
•dojrzałe banany 2
•sok z cytyny 2 łyżki
•owoce np. borówki

Przygotowanie

Nasiona Chia zalewam mlekiem, dodaję kakao energicznie mieszam, aby pozbyć się grudek. Odstawiam na 2-3 godziny do napęcznienia, mleko z Chia mieszam co jakiś czas. Owoce myję, pozostawiam na durszlaku. Banany miksuję na gładko blenderem, dodaję sok z cytryny. Czekoladę siekam na mniejsze kawałki. Do słoiczków lub szklanek warstwami przekładam mieszankę Chia naprzemiennie z bananami, a na wierzch układam świeże owoce. Całość posypuję wiórkami czekoladowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation