Kuchnia

Zdrowo - kolorowo

Wegańskie rafaello jaglane

ok. 20 kuleczek
•400 ml mleka kokosowego
•100 g (0,5 szklanki) kaszy jaglanej
•5 łyżek wiórek kokosowych
•1,5 łyżki stewii lub cukru pudru (lub do smaku)
•migdały
•wiórki kokosowe lub kakao do posypania

Kaszę jaglaną upraż na suchej patelni. Przelej wodą.
Puszkę z mlekiem kokosowym wstrząśnij, tak aby śmietanka z wierzchu zmieszała się z płynem. Mleczko przelej do rondelka i zagotuj. Dodaj kaszę jaglaną i gotuj ok. 20 minut. W czasie gotowania często mieszaj aby nie przypalić kaszy.
Na sam koniec dodaj stewię lub cukier oraz wiórki kokosowe.
Ugotowaną kaszę przestudź i schowaj do lodówki na kilka godzin (wystarczą 2, u mnie stała w lodówce całą noc).
Następnie z kaszy formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego wciskając do środka po 1 migdale. Uformowane kuleczki obtaczaj w wiórkach kokosowych lub kakao.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation