Kuchnia

SERNIKI I SERNICZKI

BUŁKA Z CHLEBEM | Mini serniczki

Przepis wystarcza na 6 kokilek

Co potrzeba:

0,5 kg białego tłustego sera,
3 jajka,
1/3 szklanki cukru,
6 łyżek smażonych jabłek lub innego dżemu
Wykonanie:

Jako pierwsze przygotowujemy kokilki. Smarujemy każdą masłem, a następnie obtaczamy w środku czym kto lubi: cukrem trzcinowym, cynamonem lub kakao. Możecie każdą obsypać czymś innym. Nadmiar strzepujemy. Ser ucieramy z żółtkami i cukrem, do utartego dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Przekładamy po równo do każdej kokilki. Wychodzi ok. ¾ wysokości. Na wierzch kładziemy dżem. Ja na swoich położyłam smażone jabłka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160° C na 12 minut na termoobieg, a następnie 4 minuty na góra-dół. Serniczki wychodzą pyszne .

Smacznego :))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation