Kuchnia

SERNIKI I SERNICZKI

Przepis na Sernik Izaura z brzoskwiniami - jak zrobić - MojePrzepisy.pl

Sernik Izaura z brzoskwiniami

Ile porcji: 32
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min.
Czas pieczenia: 70 min.
Składniki

Ciasto kakaowe

mąka pszenna 400 g
cukier 6 łyżek
cukier waniliowy 1 łyżka
masło 200 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
śmietana 18 % 2 łyżki
Masa serowa

twaróg półtłusty 1,5 kg
jajka 6 szt.
cukier waniliowy 1 łyż.
budyń waniliowy 1
masło 150 g
cukier 300 g
brzoskwinie z syropu 1 puszka
Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki ciasta kakaowego zagniatamy - włożyć na 2-3 godziny do zamrażalnika.

Całe jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać rozpuszczone masło. Masę jajeczną wlać do twarogu. Dodać sypki budyń i delikatnie wymieszać łyżką.

3/4 schłodzonego ciasta zetrzeć na tarce, wyłożyć połowę masy serowej, potem pokrojone w cząstki brzoskwinie i na to reszta masy serowej.
Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta kakaowego.

Piec około 70 minut w temperaturze 170*C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation