Kuchnia

ciasta

Kefirowe Racuchy
Bardzo szybkie, proste deserowe racuchy do kawy. Idealne dla niespodziewanych gości, które przygotujesz w 30 minut.
25 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 600 g mąki pszennej
• 6 łyżek cukru
• 2 łyżeczki sody
• 800 ml mleka
• 4 jajka
• 4 jabłka
• Olej do smażenia
• Cukier puder do posypki
Sposób przygotowania:
1. Mąkę wsypuję do miski, dodaję cukier, sodę, kefir, żółtka jajek. Mieszam dokładnie łyżka.
2. Białka jajek ubijam mikserem i dodaję do reszty składników, delikatnie mieszam.
3. Jabłka myję, obieram, kroję w kostkę, łączę z ciastem, mieszam łyżką.
4. Na głębokiej patelni rozgrzewam olej, nakładam łyżką ciasto. Racuchy smażę z obu stron na złocisty kolor.
5. Po usmażeniu studzę i posypuję cukrem pudrem.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation