Kuchnia

mniam mniam

Pieczony ziemniak ze śledziem matias w cebuli - kuchnia+
Składniki:

2 duże ziemniaki do pieczenia
szklanka gruboziarnistej soli morskiej
5 odsolonych filetów śledzia
2 duże cebule
sól
2-3 łyżki białego octu winnego
papryczka chilli
pieprz
2 szczypty suszonego majeranku
50 ml oleju lnianego
Przygotowanie:
Ziemniaki natnij na krzyż. Na blaszkę wysyp sól gruboziarnistą i ułóż na niej ziemniaki. Piecz je przez około 40-45 minut w 200 stopniach.
Cebulę pokrój w krążki i wrzuć do miski. Posyp ją solą i polej octem. Z cebuli odciśnij wodę. Do cebuli dodaj posiekaną papryczkę chilli, majeranek i pieprz. Całość polej olejem.
Odsolone i pokrojone na mniejsze kawałki śledzie dodaj do cebuli. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj. Gorącego, pieczonego ziemniaka podawaj ze śledziem w cebuli. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation