Kuchnia

mniam mniam

Chrupiące tacos z warzywną fajitą - kuchnia+
Składniki:

Fajita:
cebula czerwona
papryka zielona
papryka czerwona
papryka żółta
papryczka jalapeno
ząbek czosnku
garść ugotowanej fasoli pinto
garść ugotowanej fasoli czarnej
przyprawa meksykańska
10 dkg sera żółtego
2 łyżki oliwy
muszelki taco
Salsa:
pomidor zielony
pomidor czerwony
pomidor czarny
papryczka chilli
limonka
łyżka oliwy
garść rukwi wodnej
garść świeżej kolendry
szczypta soli
Przygotowanie:
Cebulę i papryki pokrój w paski i wrzuć na patelnię.
Dodaj posiekany czosnek i fasolę czarną i pinto. Przypraw solą i przyprawą meksykańską. Do taco nałóż starty ser, a następnie warzywa.
Przygotuj salsę. Pomidory pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski, dodaj posiekaną papryczkę chilli. Dolej sok z limonki, oliwę. Dodaj posiekaną rukiew i kolendrę. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation